Het gebeurde deze week weer en nu wil ik het toch even kwijt: je hoeft niet gestudeerd te hebben om slim te zijn…! Sterker nog, je kunt ook ‘Anders Slim’ zijn, door met aandacht te luisteren, nuchter na te denken en vervolgens te doen!

Steeds vaker word ik uitgenodigd om mijn mening te geven over verschillende onderwerpen.

Zo ook deze week: ik werd gevraagd om mee te denken over een ingewikkeld proces waar ik absoluut geen verstand van heb!? Er werden onbekende woorden gebruikt, er werd gesproken over ‘hogere doelen’, dezelfde (besproken) details kwamen weer langs en ik voelde me steeds ongeduldiger worden, begreep er geen donder van.

Een tijdje geleden had ik nog wel eens de neiging om me terug te trekken of de uitnodiging niet aan te nemen. Maar tegenwoordig, dus ook deze week, ga ik juist wel! Het duurde niet lang voor ik mijn nuchterheid voelde borrelen, dus onderbrak ik op een nette manier het gesprek en gaf ik vanuit van een heldere-kijk-op-zaken mijn mening. En…er werd naar me geluisterd! En er wordt iets mee gedaan! Terwijl het toch zo simpel was….

Ik ben maar een simpel MULO-meisje, heb nooit gestudeerd en heb geen ‘echt’ beroep maar ik sta wel gewoon met beide benen in de klei en ik DOE, met aandacht en met vallen maar ook weer opstaan…!

Ondernemen blijft toch mooi!