Na afloop van Het Achterhoeks Ondernemers Festival 2014 stuurde een sponsor me de reactie van de mensen aan wie hij de vrijkaarten gegeven had en die loog er niet om: “Dit is niks voor ons, hier horen en voelen wij niet thuis, wat oubollig, zeg” en meer van dergelijke opmerkingen. Wat bleek: de reacties kwamen van een aantal MBO studenten en toen ik een week later met hen om de tafel zat en zei “laat maar horen hoe het anders moet volgens jullie, ik leer hier ook van” kreeg ik zulke verrassende reacties dat ik ze spontaan uitnodigde om mee te werken aan de volgende edities.

Ook de coördinatie van 17 Achterhoekse studentbedrijven in het schooljaar 2014 – 2015 leverde veel ondernemendheid, enthousiasme, creativiteit en anders ondernemen op en ik bedacht me dat dit gewoon de Ondernemers van de Toekomst zijn. Wat was het heerlijk om daaraan mee te werken! En wat is het nodig om studenten die uitdagingen te blijven bieden.

Sinds een paar maanden is het OndernemersLab Achterhoek officieel actief waarvan ik de aanjager mag zijn. Wij gaan een programma ontwikkelen ‘ondernemendheid c.q. ondernemerschap’ voor de studenten en docenten van het B.O. tot het H.B.O. in de Achterhoek. Ik heb er zin in….

De eerste stap is gezet…..